Opetus 

Alexander-tekniikan opetus on monipuolista

Kaipaatko muutosta?

Alexander-tekniikka on kokonaisvaltainen oppimismenetelmä

Tutustuaksesi Alexander-tekniikkaan voit varata minulta henkilökohtaista ohjausta tai ryhmäkursseja. Erikoisuutena tarjoan lisäksi laulunopetusta Alexander-tekniikan periaatteiden pohjalta.

Alexander-ohjaukseen hakeudutaan monenlaisista syistä. Yhä useammat tulevat fyysisten vaivojen vuoksi, mm. selkävaivojen, hengitysongelmien, päänsärkyjen tai haitaksi muodostuneen jännityksen tai stressin vuoksi.
Urheilijat, muusikot ja muut esiintyvät taiteilijat hakevat Alexander-tekniikasta lisäapua työhönsä tai harrastukseensa, vapautta ja mahdollisuutta parempaan suoritukseen. Monissa teatteri- ja musiikkioppilaitoksissa ympäri maailmaa Alexander-tekniikka on osa opintosuunnitelmaa.

Jotkut haluavat oppia Alexander-tekniikkaa yksinkertaisesti siksi, että siitä tulee heille parempi olo. Kuka tahansa asiasta kiinnostunut voi hakeutua ohjaukseen. Omien mieltymystensä mukaisesti jokainen voi valita joko yksityistunnit tai ryhmäkurssit – tai hyödyntää molempia.


Yksityistunnit 

Tavallisella tunnilla havainnoidaan omaa olemista ja tottumuksia sekä opitaan käyttämään tietoisia ohjeita, joiden avulla helpotetaan mm. istumista, seisomista ja kävelemista tai mitä tahansa käytännön toimintaa. Tunnilla tutustutaan myös aktiiviseen lepoasentoon.
Tunti kestää 30-40 minuuttia, hinta on 65€.
Opiskelijoille ja muille alennukseen oikeutetuille hinta on 55€.

Päivi Saraste pitää yksityistunteja seuraavilla paikkakunnilla:
Kuopio – pysyvästi
Joensuu – satunnaisesti

Tunteja voi varata ja niistä saa lisätietoa:
paivi(a)kuopionalexandertekniikka.fi
puh. +358 50 5188 057


Kurssit 

Ryhmäkursseilla tutkitaan Alexander-tekniikan käyttömahdollisuuksia erilaisissa arkipäivän toimissa. Osallistujat oppivat omien kokemusten sekä toisten työskentelyn havainnoimisen kautta. Ryhmätyöskentelyn etuna mm. on vertaistuki ryhmäläisten kesken.

Tulevia kursseja:

Tällä hetkellä ei ole tiedossa kursseja 2023 keväälle

Kursseja tehdään myös mittatilauksena. Kysy mahdollisuudesta järjestää kurssi erityistoiveidesi mukaan valitsemallesi porukalle.

Kursseista voit tiedustella Päivi Sarasteelta:
paivi(a)kuopionalexandertekniikka.fi
puh. +358 50 5188 057


Laulunopetus 

Päivi Saraste on valmistunut laulunopettajaksi 80-luvun puolivälissä Sibelius-Akatemiasta ja Kuopion konservatoriosta. Hän opettaa laulua ja äänenkäyttöä Alexander-tekniikan periaatteiden pohjalta. Päivi on ainoa kuopiolainen laulunopettaja, jolla on Alexander-tekniikan koulutus. Koko maassa heitä on neljä.

Päivi opettaa laulua yksityistunneilla ja hyvin suosituiksi muodostuneilla ryhmäkursseilla. Työskentelyssä keskitytään laulamista haittaavien tottumusten purkamiseen ja sitä kautta hengityksen ja laulamisen helpottamiseen. Tästä seuraa, että useimmat kokevat laulamisen hauskempana, tyydyttävämpänä ja kokonaisvaltaisesti mielekkäämpänä.

45 minuuttia kestävän laulutunnin hinta on 65€. Opiskelijoille ja muille alennukseen oikeutetuille tunnin hinta on 55€.

Päivi Saraste opettaa seuraavilla paikkakunnilla:
Kuopio – pysyvästi
Joensuu – satunnaisesti
Ryhmäkursseja järjestetään eri puolilla Suomea (myös tilauksesta)

Varaukset ja lisätietoa:
paivi(a)kuopionalexandertekniikka.fi
puh. +358 50 5188 057